37. Kukkaispormestari

Tampereen 37. Kukkaispormestari on Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas

Tampere Tunnetuksi ry on kutsunut vuoden 2020 Kukkaispormestariksi Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokkaan.

Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen puheenjohtaja Erika Hildén toteaa, että on ilo kutsua perinteikkääseen kunniatehtävään valovoimaisen, 30-vuotisjuhlavuottaan viettävän kulttuuri- ja kongressitalon vielä valovoimaisempi toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Ahokas edustaa yhdessä Tampere-talon kanssa kaupungin laajaa kulttuuritarjontaa.

Kysyttäessä, mikä on erityisen hienoa Tampereella, Paulina Ahokas kiteyttää asian neljään sanaan: tasa-arvo, kulttuuri, draivi ja avoimuus.

“Koko Suomi on nostettu köyhyydestä ja kurjuudesta kukoistukseen tasa-arvolla, ja tämä kehitys on kansainvälisesti kotoisin Tampereelta. Siinä on tarina, josta voi todella olla ylpeä. Samalla siinä on myös tavoitetta, sillä tasa-arvo ei ole toteutunut vielä missään.

Kaikki tuntevat Tampereen kulttuurikaupunkina ja Tampereen terävimmät kärjet ovat kulttuuria, olipa se sitten teatteria, musiikkia tai skeittausta.

Tampereella on draivia. Kaupunki kehittyy ja kasvaa koko ajan, ja tässä dynamiikassa on todella mukava olla mukana. Mikä mukavinta, tämä kehitys on havaittu myös muualla kuin Tampereella, ja se houkuttelee kaupunkiin sekä asukkaita että investointeja.

Tampereen silhuetti muuttuu koko ajan, näen sen kehityksen joka ilta omasta olohuoneen ikkunastani.

Tampereen avoimuus on asia, josta voi olla todella ylpeä. Ei tarvitse olla ännännen polven tamperelainen tullakseen nimetyksi kukkaispormestariksi, ja se tekee tästä kaupungista todellisen kodin.”

Aiemmat Kukkaispormestarit vuosilta 1984-2019:

https://tamperetunnetuksi.fi/kukkaispormestari/

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Salla Kytöharju

vt. toiminnanjohtaja

Tampere Tunnetuksi ry

p. 0400 909 559

salla.kytoharju@tamperetunnetuksi.fi

Tampere Tunnetuksi ryon vuonna 1965 perustettu keskustan kehittämisyhdistys, jonka tavoitteena on pitää Tampereen keskusta-alue Suomen parhaana paikkana elää, vierailla ja yrittää. Tavoitteeseen pääsemiseksi yhdistys mm. kokoaa Tampere Tunnetuksi Passi -aplikaation, vuokraa Kuninkaankatua, järjestää Tampereen kesän avausta ja joulun ajan yhteismarkkinointia sekä toimii aktiivisesti yritysten viestin viejänä Tampereen kaupungille.